Luistervoorbeeld

Vrolijke, zwarte maandag

Auteur Auke Kok
Spreker Anton de Goede
Speelduur 1u 35m 28s
€ 2,99

Beschrijving

Volgens de mythe begon de Duitser zomaar te schieten op de feestvierende menigte op de Dam. Maar was dat wel zo? Was het Dam-incident van 7 mei 1945 wel een incident?

Over de dubieuze rol van de Binnenlandse Strijdkrachten, over bange, maar ook goede Duitsers en vooral: over veel chaos. Het nog niet eerder vertelde verhaal van Drie Dwaze Dagen in de schemering tussen oorlog en vrede.

Details

ImprintQuerido Fosfor
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 24 april 2014
ISBN 9789462251168
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 35m 28s
Bestandsgrootte 69 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Auke Kok

Auke Kok (1956) is non-fictieschrijver, journalist en columnist.
Hij schreef bestsellers als 1974. Wij waren de besten; 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals.

Hij wisselt zijn voetbalboeken graag af met andere onderwerpen. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het ‘totaalvoetbal’ van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een ‘totaalschrijver’ genoemd. Zijn mooiste compliment, vindt Kok zelf.

Toon aanbod