Luistervoorbeeld

Ik, Zlatan

Auteur Zlatan Ibrahimovic, David Lagercrantz
Spreker Ad Knippels
Speelduur 12u 5m 33s
€ 14,95

Beschrijving

Zlatan Ibrahimovic vertelt zijn levensverhaal: over zijn getroebleerde jeugd in een immigrantenwijk in Malmö, waar hij opgroeide voor galg en rad. Over de trainer van FC Malmö, die zijn unieke talent zag en hem redde van een leven vol diefstal, drugs en geweld waarin hij dreigde af te glijden. Over zijn transfer naar Ajax, waar hij doorbrak als speler van internationale allure, en waar de basis werd gelegd voor zijn verdere carrière, die hem achtereenvolgens bij Juventus, Inter, Barcelona en AC Milan bracht.

In zijn boek reflecteert hij openhartig en zelfbewust op zijn leven en loopbaan. Wat waren zijn hoogte- en dieptepunten? Welke spelers en trainers waren belangrijk in zijn carrière? Hoe was het om te werken onder Koeman, Beenhakker, Guardiola en Mourinho? Hoe was het om te spelen met Van der Vaart, Messi en Seedorf?

De Zweedse journalist en romanschrijver David Lagercrantz bracht vele uren met Zlatan door en wist met groot inlevingsvermogen zijn stem te vangen. Het resultaat is niet de zoveelste sportbiografie, maar het authentieke levensverhaal van een immigrantenjongen die de achterbuurt ontgroeide.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 28 november 2015
ISBN 9789462531697
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 5m 33s
Bestandsgrootte 664 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Onmogelijk mens, uitstekend boek.'(Henk Spaan)

'In zijn openhartige autobiografie Ik, Zlatan biecht Ibrahimovic op dat het getto in Malmö nooit uit hem is verdwenen.' (de Volkskrant)

'Een fascinerend beeld van een trotse voetballer die volstrekt autonoom denkt, maar die klem komt te zitten omdat hij concessies doet aan zichzelf, blij als hij is om voor de beste club ter wereld te spelen.' (Algemeen Dagblad)

'Intrigerend boek over een intrigerend mens. Zo onverbloemd en eerlijk – hij spaart zichzelf niet – schreef een voetballer nog niet.'(Het Parool)

'Een fraaie carrière met uitglijders (‘ik ontspoor soms‘) waarover hij met zelfspot en nietsontziende eerlijkheid vertelt. En met zoveel overtuigingskracht dat je voortaan onmogelijk meer naar Guardiola kunt kijken zonder te denken: laf watje.' (Elsevier)

‘Niet monddood gemaakt door mediatrainers, spreekt de spits van AC Milan zich in z’n autobiografie onomwonden uit.’ (Veronica Magazine)

‘Zijn autobiografie, uit het Zweeds in het Nederlands vertaald onder de titel Ik, Zlatan, geeft de lezer waarop hij hoopt: een intieme inkijk in het rauwe leven van een begaafde, trotse, recalcitrante en onuitstaanbare zonderling, die zich dankzij zijn voetbaltalent heeft opgewerkt van immigrantenzoon in een woonkazerne in een buitenwijk van Malmö tot een superster in een kapitale villa in dé elitebuurt van die stad.’ (NRC Next)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovi (1981) is een Zweeds-Bosnisch profvoetballer die als aanvaller speelt. Hij is het type voetballer dat de ene dag miljoenen fans in vervoering brengt, en zich de volgende dag met zijn wangedrag de woede van pers, medespelers en coach op de hals haalt. In Ik, Zlatan vertelt Zlatan Ibrahimovi? zijn levensverhaal – van straatjongen in een immigrantenwijk tot superster in de Champions League, van Malmö tot Amsterdam, van Ajax tot AC Milan.

Toon aanbod