Luistervoorbeeld

Voor wie ik heb liefgehad

Auteur Marcel Vaarmeijer
Spreker Jacqueline Blom
Speelduur 8u 28m 51s
€ 15,95

Beschrijving

Voor wie ik heb liefgehad is het eerste deel van een romanserie gebaseerd op het leven van Marcel Vaarmeijers moeder. Het is het meeslepende en aangrijpende verhaal over een oude vrouw die terugkijkt op haar leven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Vaarmeijers roman is grappig met een serieuze ondertoon. Een aanrader voor liefhebbers van Roddy Doyle en van Het Rosie Project. Ook als je hebt genoten van Rose van Rosita Steenbeek is Voor wie ik heb liefgehad een aanrader.

Wanneer de negentigjarige Louise Veldman op een dag een pakketje met haar oude dagboeken bezorgd krijgt in het verpleeghuis waar ze woont, wil ze ze weggooien. Maar een bevriende verpleger weet haar ervan te weerhouden en hij leest haar de dagboeken voor. De gruwelen van de oorlog, de mannen die Louise heeft liefgehad en is kwijtgeraakt, alles waar ze al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken uit zijn, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 1 juni 2017
ISBN 9789462536067
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 28m 51s
Bestandsgrootte 699 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Een emotionele roman die je niet loslaat. ****1/2’ (De Telegraaf)

‘Voor wie ik heb liefgehad absoluut een aanrader om te lezen. Het is een prachtig verhaal, dat het eerste deel is van een romanserie gebaseerd op Vaarmeijers moeder.' (boekenbeschrijfster.nl)

‘Voor wie ik heb liefgehad is meer dan een oorlogsverhaal. Het is de humor die Vaarmeijers nieuwe roman zo verfrissend maakt.’ (Cleeft)

‘Vaarmeijer heeft me weten te boeien en entertainen met deze prachtige onderhoudende roman. Zijn droge humor vind ik geweldig, ik heb hard moeten lachen om de banale scenes in het verpleeghuis die hij vernuftig in het dramatische verhaal heeft verweven. Deze balans maakt het tot een geweldige slaapsteler, ik heb het in de nacht niet kunnen wegleggen. ****’ (Shyama in boekenland)

‘Echt een verrassend mooi boek! ****’ (boekenflits.nl)

‘In de twaalf dagboeken beschrijft Louise een deel van haar leven, voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het is een schrijnend levensverhaal, waarin Louise voortdurend op zoek is naar liefde, en waarin alle elementen voor een spannend, meeslepend boek aanwezig zijn. Het is knap hoe Vaarmeijer het voor elkaar krijgt om een verhaal dat bol staat van de tragiek, toch luchtig te houden.’ (boekenbijlage.nl)

‘Een boeiend boek en een schrijver die de lezer pakt.’ (Leeskost.nl)

‘Het is nu al een van mijn favoriete boeken van 2016! Voor wie ik heb liefgehad kan een groot (internationaal) succes worden.’ (BB Boekblad)

‘Vaarmeijer heeft in zijn roman, die gebaseerd is op het leven van zijn eigen moeder, een prachtig portret van Louise geschetst.’ (Nederlands Dagblad)

‘Het boek is vlot geschreven en totaal herkenbaar met voorbeelden die in het tehuis plaatsvinden. Heel knap van de auteur om je zowel te laten lachen bij grappige voorvallen als je totaal te laten meeleven in de moeilijker tijden uit het leven van de hoofdpersoon. Een grote aanrader.’ (Pascale Hans Magazine)

‘Mooi geschreven boek over het leven, de ouderdom, herinneringen, de gruwelen van de wereldoorlog en de gevolgen voor mensen. Aan de hand van persoonlijke verhalen krijg je nog een beter beeld van de oorlog.’ (Boekenproeven)

‘Dit is één van de twee boeken die je in 2016 van mij MOET lezen. Ik wil je niet dwingen, maar ik doe het toch. Ga.Dit.Lezen! Ik beloof je dat je één van de beste boeken ooit leest.’ (Marieke van Woesik, mariekevanwoesik.nl)

‘Het kost niet veel moeite om van hoofdpersoon Louisa te gaan houden.’ (Loretta Schrijver voor ECI.nl)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Hij debuteerde in het studentenblad Propria Cures. Hij publiceerde romans, een thriller en jeugd- en kinderboeken, waaronder Wendy’s moeder en Su-su-superster. Vaarmeijers roman De gloriedagen van Walter Gom werd heel goed ontvangen door boekhandel en lezers. Voor wie ik heb liefgehad is zijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff en in 2017 verschijnt zijn derde roman: Heelmeester.

Toon aanbod