Luistervoorbeeld

Kwijt

Wat als je perfecte leven een leugen was?
Auteur Sandra J. Paul
Voorlezer Jasper Boeke
Speelduur 8u 20m 55s
€ 14,99

Beschrijving

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden. Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak. Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 23 maart 2020
ISBN 9789462552593
Taal Nederlands
Speelduur 8u 20m 55s
Bestandsgrootte 687 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Eén van de vijftien longlist genomineerden op Hebban, en meteen ook het eerste boek dat ik gelezen heb voor mijn eigen persoonlijke challenge: ze alle vijftien lezen voor de winnaar bekendgemaakt wordt. Kwijt is meteen een van mijn favorieten. Het verhaal gaat over een Londense bakker die ontwaakt in zijn ouderlijk huis, ver weg van Londen, met twee jaar aan herinneringen kwijt. Zijn vrouw is spoorloos verdwenen en zijn bijna-achttienjarige zoon Vince wacht tot hij als meerderjarige het huis mag verlaten. Jim, het hoofdpersonage, herinnert zich niet wat er gebeurd is en dat wordt niet in dank afgenomen door Vince, die hem uiteraard niet gelooft. Jim probeert vervolgens wanhopig om zijn herinneringen terug te krijgen, voor hij zijn zoon voorgoed kwijt is. Waar het boek aanvankelijk vrij rechttoe rechtaan begint - zelfs met een bijzonder plot als dit - wordt al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt. Elk hoofdstuk brengt de lezer dichter bij een complex plot, geheimen die onthuld worden en vooral een einde dat zo vernuftig in elkaar zit dat je het ademloos uitleest. Kwijt heeft me volledig verrast en verbluft achtergelaten. Dit is geen bloederige en al helemaal geen typische thriller, wat het zo bijzonder maakt. Het is een verhaal dat je langzaam maar zeker meesleept in de wereld van Jim en Vince en je achterlaat met de vraag wat jij zou doen als dit jou zou overkomen? Absolute aanrader."

Over de auteur
Sandra J. Paul

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die in verschillende genres schrijft. Haar boeken werden meteen in Vlaanderen en Nederland uitgebracht en massaal gelezen.

Zij was in 2015 laureate van de allereerste Aspe Award, laureate van de gerenommeerde Bath-Award voor Flash Fiction en werd in 2018 genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands.

Sandra debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult Eilanden-reeks (2015-2016), gevolgd door de thrillers Azerty (2016) en Moordspel (2017). In 2018 verscheen het ontroerende Loopgravenhel(d) naar aanleiding van de vieringen rond het einde van de Eerste Wereldoorlog. In 2019 bracht zij haar eerste, succesvolle jeugdthriller De Duistere School uit, geschreven met haar zoon. In september 2019 kwam Kwijt uit. Dit boek viel meermaals in de prijzen.

Sandra schrijft ook Engelstalige fictie onder het pseudoniem Joanne Carlton. Haar debuut Heart-Beat (2017) werd geselecteerd voor de prestigieuze London Book Fair. In 2018 verscheen de Nederlandstalige versie Hart-Slag, dat verkozen werd als Young Adult van het jaar in de boekengroep Thrillers and More. Hart-Slag stond ook negen week op één in de Hebban-Young Adult-ranking.

Haar boek Kill Me Again (2018) werd geselecteerd voor de London Author Book Club Anthology. In 2019 verscheen haar derde boek Dust, dat werd vertaald als Stof. In 2020 verscheen haar novelle Hell City.

Toon aanbod