Luistervoorbeeld

The Nightingale, a Fairy Tale

Auteur Hans Christian Andersen
Spreker Katie Haigh
Speelduur 24m 44s
€ 3,99

Beschrijving

The Nightingale (Danish: "Nattergalen") is a fairy tale by Hans Christian Andersen about an emperor who prefers the tinkling of a bejeweled mechanical bird to the song of a real nightingale. Well received upon its publication in Copenhagen in 1843 in New Fairy Tales, the tale is believed to have been inspired by the author's unrequited love for opera singer Jenny Lind, the "Swedish nightingale". The story has been adapted to opera, ballet, musical play, television drama and animated film.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 1 april 2022
ISBN 9782821106536
Taal Engels
Soort audioLuisterboek
Speelduur 24m 44s
Bestandsgrootte 17 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod