Luistervoorbeeld

Alice's Adventures in Wonderland

Auteur Lewis Carroll
Spreker Katie Haigh
Speelduur 41m 50s
€ 5,99

Beschrijving

Alice's Adventures in Wonderland began as a story told by Englishman Charles Ludwidge Johnson to three children in a boat, one of which was called Alice and enjoyed it so much she asked him to write it down for her. He did so, under the pseudonym of Lewis Carroll. He was thus releasing a strikingly tale of fantasy, games with logic, and a wildly original play on narrative structure. Today, Alice in Wonderland is the sixth-best-selling single-volume book of all time, and its imagery has had an enormous influence on popular culture and literature. Dive in the original rabbit hole, as told by the entrancing voice of Katie Haigh.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 1 april 2022
ISBN 9782821112391
Taal Engels
Soort audioLuisterboek
Speelduur 41m 50s
Bestandsgrootte 29 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lewis Carroll

Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson) is geboren op 27 januari 1832 in het Engelse plaatsje Daresbury. Na zijn studie wiskunde begint hij met lesgeven op de school Christ Church. Zijn eerste publicaties in 1860 en 1861 zijn dan ook van een puur wiskundige aard.

In 1856 raakt Dodgson bevriend met Henry Liddell. Henry heeft een vrouw en drie dochters. Dodge gaat vaak met deze drie dochters, Ina, Alice en Edith, picknicken. Hij vertelt dan leuke verhalen. De zevenjarige Alice Liddell moedigt hem aan om de verhalen op te schrijven. Dodgson doet dit en geeft het haar cadeau, compleet met door hem gemaakte illustraties. In 1865, onder het pseudoniem Lewis Carroll, publiceert hij het manuscript met als de titel De avonturen van Alice in Wonderland. Dit boek, over de fantasie en humor van kinderen, is onmiddellijk een succes en vanaf dit moment is de naam Lewis Carroll een fenomeen.

In 1871 verscheen het vervolg: Through The Looking Glass and What Alice Found There. In de vertaling van Nicolaas Matsier verscheen dit boek onder de titel Achter de spiegel en wat Alice daar aantrof.

Dodgson schrijft na zijn meesterwerk De avonturen van Alice in Wonderland nog andere boeken. Ondanks zijn succes blijft hij lesgeven op Christ Church. Op 14 januari 1898 overlijdt Charles Lutwidge Dodgson, zijn werk is dan over de hele wereld bekend.

Toon aanbod