Luistervoorbeeld

The Girl Who Trod on the Loaf

Auteur Hans Christian Andersen
Voorlezer Alex Lehman
Speelduur 17m 13s
€ 2,99

Beschrijving

Inger was a little girl but she was a bad person. This was obvious even when she was very small: she enjoyed catching insects and tearing off their wings without any pity for the poor creatures. When she was a bit bigger, her parents sent her to the country to a good family. Here, she became very refined and, going to visit her parents, decided to walk on her bread rather than in the marsh so she would not dirty her shoes. And this is where her real story begins...

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 21 oktober 2020
ISBN 9788726630350
Taal Engels
Speelduur 17m 13s
Bestandsgrootte 12 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod