Luistervoorbeeld

Black Notice

SerieBlack notice
Auteur Lotte Petri
Spreker Ronald Top
VertalerPieter Janssens
Speelduur 5u 46m 36s
€ 6,99

Beschrijving

In een onbewogen kustplaatsje, net buiten Kopenhagen, schijnt er een verdacht licht op de bodem van de haven. Om deze reden schakelt de politie een militare duiker in, die gespecialiseerd is in het onderzoeken van plaats delicten onder water. Al snel blijkt dat er in het diepe een auto ligt, met het verminkte lijk van een jonge vrouw in de bestuurdersstoel. Het lijkt erop dat ze het slachtoffer is van een sadistische moordenaar, die haar aan een gruwelijke operatie heeft onderworpen.

Op ruige kliffen, aan de rand van een landelijk plaatsje in het zuiden van Noorwegen, vindt een wandelaar een deel van een lijk, dat gekleed is een wetsuit. De lokale politie probeert de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Daarom sturen ze een black notice – een verzoek tot informatie over een ongeidentificeerd lijk – naar Interpol. Kort hierna wordt er in Nederland het lijk van een ander meisje gevonden, eveneens in een wetsuit.

Even later wordt er in het meer van een bos het levenloze en ijskoude lichaam van nog een vrouw gevonden, met littekens die lijken op die van de andere slachtoffers. Ze zou de voornaamste getuige van de politie kunnen zijn – als ze haar uit de dood konden terughalen.

Black Notice is een bloedstollende Scandi noir over een internationale jacht op een sadistische en meedogenloze seriemoordenaar. Het verhaal is voor een deel gebaseerd op waargebeurde misdrijven en een uitstekende keuze voor fans van de boeken van Jo Nesbo, Samuel Bjork en Cara Hunter.Lotte Petri is een Deense auteur van misdaadromans. Als de dochter van een psychiater is Petri opgegroeid in een omgeving waar psychologische afwijkingen een alledaags onderwerp waren, en die achtergrond komt op een duistere manier naar voren in haar boeken. Na een carrière in marketing, en een studie filosofie, besloot Petri haar schrijversdroom achterna te gaan. In 2009 werd haar eerste boek genomineerd voor de Debuut van het Jaar-prijs van Danske Bank. Haar Selma Eliassen-reeks werd door critici geprezen en in 2017 verscheen het eerste boek in de reeks rondom forensisch expert Josefine Jespersen.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 4 oktober 2021
ISBN 9788726896152
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 46m 36s
Bestandsgrootte 246 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.