Luistervoorbeeld

Zilte liefde

SerieBarbara Cartland’s Eternal Collection deel 43
Auteur Barbara Cartland
Spreker Carolina Mout
VertalerGonne Andriessen
Speelduur 8u 56m 19s
€ 7,99

Beschrijving

Engeland, de 16de eeuw. De 18-jarige Lizbeth valt als een blok voor Rodney Hawkhurst, maar de aantrekkelijke zeeman is niet geïnteresseerd in haar: hij wil het geld van haar vader (om een eigen schip te kopen) en de hand van Lizbeths oudere zus. Lizbeth overweegt zich bij de feiten neer te leggen, maar als ze het geheim van haar zus achterhaalt, beraamt ze een gewaagd plan: zich vermommen als jongen en aanmonsteren op Rodneys schip. Maar piraterij is een gevaarlijke onderneming. Avontuur en romantiek, verteld met de vaart en flair die zo typisch zijn voor het werk van Barbara Cartland.Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 13 december 2021
ISBN 9788726959246
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 56m 19s
Bestandsgrootte 372 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Barbara Cartland

Barbara Cartland (1901–2000) was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema's. Ze schreef maar liefst 723 boeken, waaronder 160 manuscripten die na haar overlijden werden gepubliceerd als de Pink Collection. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan een miljard exemplaren verkocht.

Toon aanbod