De dood van een roddeltante - Hamish Macbeth
De dood van een roddeltante - Hamish Macbeth

De dood van een roddeltante - Hamish Macbeth

'De dood van een roddeltante’ is een bijzonder moordmysterie dat fans van Agatha Christie, Rhys Bowen en Simon Brett, en liefhebbers van Schotland, ongetwijfeld zal aanspreken. Roddeljournaliste La...

Serie

Auteur

M.C. Beaton

Spreker

Marjolein Algera

Vertaler

H.G. Fonteyn

Speelduur

5 uur 30 min

€ 12,99

Beschrijving

'De dood van een roddeltante’ is een bijzonder moordmysterie dat fans van Agatha Christie, Rhys Bowen en Simon Brett, en liefhebbers van Schotland, ongetwijfeld zal aanspreken.

Roddeljournaliste Lady Jane Winters neemt geen blad voor de mond en dat komt haar duur te staan! Met haar vlijmscherpe opmerkingen maakt ze zich niet geliefd onder haar medecursisten tijdens een cursus vliegvissen. Maar wanneer op een dag haar levenloze lichaam uit het water gevist wordt, staat dorpsagent Hamish Macbeth voor een groot raadsel. Wie haatte haar zó erg, dat ze vermoord moest worden? ‘De dood van een roddeltante’ is een komische misdaadroman en het eerste deel in de bekende Hamish Macbeth-reeks van M.C. Beaton.

De langlopende serie Hamish Macbeth werd bewerkt tot een succesvolle BBC-serie met Robert Carlyle in de hoofdrol.

Hamish Macbeth

De Hamish Macbeth-serie is een verzameling mysterieromans geschreven door de veelbekroonde Schotse auteur M.C. Beaton. De serie draait om het personage Hamish Macbeth, een politieagent in het fictieve dorp Lochdubh in de Schotse Hooglanden. Macbeth is een uniek personage dat bekend staat om zijn luiheid en onwil om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen dan nodig is. Maar hij is ook erg intelligent en heeft een diep begrip van de menselijke natuur, eigenschappen die hem tot een zeer goede detective maken.

Gedurende de serie onderzoekt Macbeth een verscheidenheid aan misdaden, variërend van moorden tot diefstallen.

Een van de unieke kenmerken van de Hamish Macbeth-serie is de focus op de kleine, hechte gemeenschap van Lochdubh. Terwijl Macbeth misdaden onderzoekt, raakt hij vaak verwikkeld in het persoonlijke leven van zijn buurtbewoners, en Beaton balanceert behendig het grotere mysterieplot met deze kleinere, meer intieme dorpsverhalen. Dit geeft de serie een gezellig, bijna charmant gevoel, ondanks de vaak gruwelijke misdaden die Macbeth moet oplossen.

Al met al is de Hamish Macbeth-serie een heerlijke verzameling knusse mysteries die fans van het genre zal aanspreken, evenals lezers die houden van verhalen met sterke, boeiende karakters en levendige beschrijvingen van het leven op het Schotse platteland.

M.C. Beaton is een van de pseudoniemen waaronder Marion Chesney (1936 - 2019) voornamelijk detective romans schreef. Tijdens haar carrière schreef ze meer dan honderd boeken, inclusief de uitermate populaire detective series over de Schotse agent Hamish Macbeth en voormalig public relations-specialist Agatha Raisin. Beide reeksen bestaan uit meer dan twintig delen en beiden zijn verfilmd tot tv-series. De fijne dosis Britse humor maken haar romans tot unieke en gezellige verhalen die je met moeite naast je neer kunt leggen.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

1 november 2021

ISBN

9788728052945

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 30 min

Bestandsgrootte

231 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur M.C. Beaton Bekijk alles

De dood van een buitenstaander - Hamish Macbeth
€ 9,99
De verpotte tuinier - Agatha Raisin
€ 12,99
De dood van een hufter - Hamish Macbeth
€ 12,99
De duivelse dierenarts - Agatha Raisin
€ 12,99

Meer spreker Marjolein Algera Bekijk alles

Ik zie je overal

Lisa Gardner

€ 15,99
Bedrog

Bedrog

Danielle Steel

€ 14,99
Het eiland van de zielen

Het eiland van de zielen

Piergiorgio Pulixi

€ 15,99
De prinses

De prinses

Wendy Holden

€ 14,99