De dood van een hufter - Hamish Macbeth
De dood van een hufter - Hamish Macbeth

De dood van een hufter - Hamish Macbeth

'De dood van een hufter’ is een klassiek moordmysterie dat fans van Agatha Christie, Rhys Bowen en Simon Brett, en liefhebbers van Schotland, ongetwijfeld zal aanspreken. ‘De dood van een hufter’ i...

Serie

Auteur

M.C. Beaton

Spreker

Ruben de Goede

Speelduur

5 uur 30 min

€ 12,99

Beschrijving

'De dood van een hufter’ is een klassiek moordmysterie dat fans van Agatha Christie, Rhys Bowen en Simon Brett, en liefhebbers van Schotland, ongetwijfeld zal aanspreken.

‘De dood van een hufter’ is deel twee in de detectiveserie geschreven door M.C. Beaton met het karakter van agent Hamish Macbeth in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in het fictieve Schotse dorp Lochdubh, waar Hamish de moord onderzoekt op kapitein Peter Bartlett, een beruchte rokkenjager. Zal ze de zaak weten op te lossen?

Terwijl Hamish dieper in het onderzoek duikt, ontdekt hij dat bijna elke vrouw in het dorp een motief had om Bartlett te vermoorden. De zaak wordt echter nog ingewikkelder wanneer Hamish zich realiseert dat Bartletts charme en knappe uiterlijk een donkere kant van zijn persoonlijkheid maskeerden. Terwijl hij meer geheimen over Bartletts verleden ontdekt, moet Hamish door een web van leugens, bedrog en jaloezie navigeren om de moordenaar te vinden.

Door het hele boek heen creëert Beatons schrijfstijl een levendige en sfeervolle weergave van het platteland van Schotland, met zijn charmante en eigenzinnige karakters. Het verhaal is een spannende 'whodunit', gevuld met onverwachte wendingen die de lezer tot het einde boeien.

De langlopende serie Hamish Macbeth werd bewerkt tot een succesvolle BBC-serie met Robert Carlyle in de hoofdrol.

Voor fans van mysterieromans met een flinke dosis Britse humor.

Hamish Macbeth

De Hamish Macbeth-serie is een verzameling mysterieromans geschreven door de veelbekroonde Schotse auteur M.C. Beaton. De serie draait om het personage Hamish Macbeth, een politieagent in het fictieve dorp Lochdubh in de Schotse Hooglanden. Macbeth is een uniek personage dat bekend staat om zijn luiheid en onwil om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen dan nodig is. Maar hij is ook erg intelligent en heeft een diep begrip van de menselijke natuur, eigenschappen die hem tot een zeer goede detective maken.

Gedurende de serie onderzoekt Macbeth een verscheidenheid aan misdaden, variërend van moorden tot diefstallen.

Een van de unieke kenmerken van de Hamish Macbeth-serie is de focus op de kleine, hechte gemeenschap van Lochdubh. Terwijl Macbeth misdaden onderzoekt, raakt hij vaak verwikkeld in het persoonlijke leven van zijn buurtbewoners, en Beaton balanceert behendig het grotere mysterieplot met deze kleinere, meer intieme dorpsverhalen. Dit geeft de serie een gezellig, bijna charmant gevoel, ondanks de vaak gruwelijke misdaden die Macbeth moet oplossen.

Al met al is de Hamish Macbeth-serie een heerlijke verzameling knusse mysteries die fans van het genre zal aanspreken, evenals lezers die houden van verhalen met sterke, boeiende karakters en levendige beschrijvingen van het leven op het Schotse platteland.

M.C. Beaton is een van de pseudoniemen waaronder Marion Chesney (1936 - 2019) voornamelijk detective romans schreef. Tijdens haar carrière schreef ze meer dan honderd boeken, inclusief de uitermate populaire detective series over de Schotse agent Hamish Macbeth en voormalig public relations-specialist Agatha Raisin. Beide reeksen bestaan uit meer dan twintig delen en beiden zijn verfilmd tot tv-series. De fijne dosis Britse humor maken haar romans tot unieke en gezellige verhalen die je met moeite naast je neer kunt leggen.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

12 juni 2023

ISBN

9788728347553

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 30 min

Bestandsgrootte

230 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur M.C. Beaton Bekijk alles

De dood van een buitenstaander - Hamish Macbeth
€ 9,99
De verpotte tuinier - Agatha Raisin
€ 12,99
De duivelse dierenarts - Agatha Raisin
€ 12,99
De dood van een roddeltante - Hamish Macbeth
€ 12,99

Meer spreker Ruben de Goede Bekijk alles

Verraad

Verraad

Jac. Toes

€ 12,99
De afrekening

De afrekening

Jac. Toes

€ 12,99
€ 14,99
Een date met de dood

Een date met de dood

Peter James

€ 12,99