De dood van een buitenstaander - Hamish Macbeth
De dood van een buitenstaander - Hamish Macbeth

De dood van een buitenstaander - Hamish Macbeth

'De dood van een buitenstaander’ is een grappig en verrassend moordmysterie dat fans van Agatha Christie, Rhys Bowen en Simon Brett, en liefhebbers van Schotland, ongetwijfeld zal aanspreken. De Sc...

Serie

Auteur

M.C. Beaton

Spreker

Ruben de Goede

Speelduur

4 uur 53 min

€ 9,99

Beschrijving

'De dood van een buitenstaander’ is een grappig en verrassend moordmysterie dat fans van Agatha Christie, Rhys Bowen en Simon Brett, en liefhebbers van Schotland, ongetwijfeld zal aanspreken.

De Schotse politieagent Hamish MacBeth verlaat voor enkele maanden zijn stad Lochdubh om in te vallen voor een collega in het dorp Cnothan. MacBeth voelt zich helemaal niet thuis in dit grijze en ouderwetse dorp. Hij heeft heimwee naar zijn thuis en naar zijn Priscilla. Daarbij lijkt er in Cnothan nooit iets interessants te gebeuren.

Maar dat verandert wanneer hij de mooie kunstenares Jenny Lovelace ontmoet. MacBeth valt voor haar warme en mysterieuze karakter en de twee kunnen maar geen genoeg van elkaar krijgen. Ook op het gebied van misdaad lijkt Cnothan niet zo saai als gedacht. De moord op William Mainwaring zorgt voor veel ophef in het dorp. Maar niet omdat de man zo geliefd was, juist het tegenovergestelde. Mainwaring was een van de meest gehate bewoners. Daarnaast zorgt de uiterst schokkende plaats delict ervoor dat het hele land er weet van krijgt...

De langlopende serie Hamish Macbeth werd bewerkt tot een succesvolle BBC-serie met Robert Carlyle in de hoofdrol.

Hamish Macbeth

De Hamish Macbeth-serie is een verzameling mysterieromans geschreven door de veelbekroonde Schotse auteur M.C. Beaton. De serie draait om het personage Hamish Macbeth, een politieagent in het fictieve dorp Lochdubh in de Schotse Hooglanden. Macbeth is een uniek personage dat bekend staat om zijn luiheid en onwil om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen dan nodig is. Maar hij is ook erg intelligent en heeft een diep begrip van de menselijke natuur, eigenschappen die hem tot een zeer goede detective maken.

Gedurende de serie onderzoekt Macbeth een verscheidenheid aan misdaden, variërend van moorden tot diefstallen.

Een van de unieke kenmerken van de Hamish Macbeth-serie is de focus op de kleine, hechte gemeenschap van Lochdubh. Terwijl Macbeth misdaden onderzoekt, raakt hij vaak verwikkeld in het persoonlijke leven van zijn buurtbewoners, en Beaton balanceert behendig het grotere mysterieplot met deze kleinere, meer intieme dorpsverhalen. Dit geeft de serie een gezellig, bijna charmant gevoel, ondanks de vaak gruwelijke misdaden die Macbeth moet oplossen.

Al met al is de Hamish Macbeth-serie een heerlijke verzameling knusse mysteries die fans van het genre zal aanspreken, evenals lezers die houden van verhalen met sterke, boeiende karakters en levendige beschrijvingen van het leven op het Schotse platteland.

M.C. Beaton is een van de pseudoniemen waaronder Marion Chesney (1936 - 2019) voornamelijk detective romans schreef. Tijdens haar carrière schreef ze meer dan honderd boeken, inclusief de uitermate populaire detective series over de Schotse agent Hamish Macbeth en voormalig public relations-specialist Agatha Raisin. Beide reeksen bestaan uit meer dan twintig delen en beiden zijn verfilmd tot tv-series. De fijne dosis Britse humor maken haar romans tot unieke en gezellige verhalen die je met moeite naast je neer kunt leggen.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

13 juli 2023

ISBN

9788728347546

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 53 min

Bestandsgrootte

204 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur M.C. Beaton Bekijk alles

De verpotte tuinier - Agatha Raisin
€ 12,99
De dood van een hufter - Hamish Macbeth
€ 12,99
De duivelse dierenarts - Agatha Raisin
€ 12,99
De dood van een roddeltante - Hamish Macbeth
€ 12,99

Meer spreker Ruben de Goede Bekijk alles

Verraad

Verraad

Jac. Toes

€ 12,99
De afrekening

De afrekening

Jac. Toes

€ 12,99
€ 14,99
Een date met de dood

Een date met de dood

Peter James

€ 12,99