Pippi Langkous (audiodrama)
Pippi Langkous (audiodrama)

Pippi Langkous (audiodrama)

In een audiodrama met stemacteurs, geluidseffecten en muziek komen de personages uit het eerste boek van Pippi Langkous tot leven...

Serie

Auteur

Astrid Lindgren

Sprekers

Finn Vogels, Ninthe van Schie, Floortje Spliet, Frank Rigter

Vertaler

Bette Westera

Speelduur

2 uur 4 min

€ 3,99

Beschrijving

In een audiodrama met stemacteurs, geluidseffecten en muziek komen de personages uit het eerste boek van Pippi Langkous tot leven.


Je hoort hoe Pippi naar Villa Kakelbont verhuist, hoe ze bevriend raakt met Tommy en Annika, mee naar school gaat, tikkertje speelt met de politie, het circus bezoekt en nog veel meer. Waar Pippi is, gebeurt altijd wel iets spannends en grappigs. Ze is niet voor niets het sterkste meisje ter wereld...Gelicentieerd door The Astrid Lindgren Company © The Astrid Lindgren Company. Geïllustreerd door Ingrid Vang Nyman. Alle rechten voorbehouden.

Pippi Langkous is het bekendste en meest iconische personage van Astrid Lindgren. De roodharige, sproeterige en brutaal grijnzende piratenkoningin is ontstaan in de loop van vele jaren verhalen vertellen tussen Astrid Lindgren en haar dochter, en verscheen voor het eerst in Lindgren's literatuur in 1945.

Sindsdien zijn Pippi's talloze avonturen samen met meneer Nilsson en haar trouwe paard Lilla Gubben in meer dan 90 talen vertaald en wereldwijd een vaste waarde in de kinderliteratuur; ze verovert de harten van zowel kinderen als volwassenen.

Astrid Lindgren brak in 1945 door als auteur met Pippi Langkous. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 60 miljoen Pippi-boeken verkocht en in 77 talen vertaald.

Dit audioboek is gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal van Astrid Lindgren, Pippi Långstrump, en is door de Zweedse filmregisseur, dramaturg en scenarioschrijfster Maria Blom bewerkt tot een radiodrama.

Bij dit audioboek hoort nieuw gecomponeerde muziek, geïnspireerd op de originele liedjes en melodieën. De twee succesvolle Deense jazzmusici, Johannes Wamberg en Oilly Wallace, hebben de nieuwe, prachtige klanken gecomponeerd.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

31 mei 2023

ISBN

9788728062845

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 4 min

Bestandsgrootte

87 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Astrid Lindgren Bekijk alles

Madieke van het rode huis

Madieke van het rode huis

Astrid Lindgren

€ 11,99
Madieke en Liesbet

Madieke en Liesbet

Astrid Lindgren

€ 13,99
Speelt mijn linde, zingt mijn nachtegaal
€ 4,99
Edit

Edit

Astrid Lindgren

€ 3,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

D-Day

Antony Beevor

€ 16,99
North Woods

North Woods

Daniel Mason

€ 9,99
De onzichtbaren

De onzichtbaren

Frank Nellen

€ 12,99
Peppa Pig - Lekker varen en andere verhaaltjes
€ 4,99