Luistervoorbeeld

De tuinen van Dorr

Auteur Paul Biegel
Spreker Gijs Scholten van Aschat
Speelduur 4u 30m 23s
€ 12,99

Beschrijving

'De tuinen van Dorr' is het toppunt van een sprookje zoals alleen meesterverteller Paul Biegel ze kon schrijven, vol geheimen, magie en avontuur. Het boek is rijkelijk en beeldend geïllustreerd door Charlotte Dematons, die als geen ander de Biegeliaanse sfeer weet te vangen. Prinses Mijnewel en tuinman Jouweniet zijn hopeloos verliefd op elkaar, maar hun liefde wordt gedwarsboomd door de boze heks Sirdis. Ze vervloekt Jouweniet en verandert hem in een bijzondere bloem. Alleen als Mijnewel de zaadkorrel uit die bloem plant in de tuinen van de grauwe stad Dorr komt hij weer bij haar terug. Ze begint aan een lange tocht om haar geliefde te redden.
'De tuinen van Dorr' is een schitterende klassieker van Paul Biegel, een betoverend sprookje, heerlijk om voor te lezen of zelf te lezen.

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 27 december 2013
ISBN 9789025773595
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 30m 23s
Bestandsgrootte 201 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een sprookje van allure!' - NBD Biblion


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod