Luistervoorbeeld

De tuinen van Dorr

Auteur Paul Biegel
Voorlezer Gijs Scholten van Aschat
Speelduur 4u 30m 23s
€ 12,99

Beschrijving

Twee kinderen, een prinses en een tuinmansjongen, spelen in de tuin van het kasteel. Ze gaan van elkaar houden, maar dat mag niet. ‘Jij bent de mijnewel’, verzucht de tuinmansjongen, ‘maar ik ben de jouweniet.’ Het prinsesje verzet zich hevig tegen de macht van de heks Sirdis die hun liefde dwarsboomt. Maar ze kan niet voorkomen dat de tuinmansjongen door Sirdis wordt veranderd in een bloem. Wanhopig van verdriet wil de prinses alles doen om haar Jouweniet terug te krijgen. Zelfs al moet ze daarvoor naar de dode stad Dorr...

Paul Biegel vertelt in dit boek over de verbitterde strijd tussen de machten van goed en kwaad, tussen Mijnewel en Sirdis. Zal de liefde van de prinses voor de tuinmansjongen sterk genoeg zijn om de macht van de sluwe Sirdis te breken? Zal Mijnewel de kille ban over de dode stad Dorr kunnen opheffen? Zal Jouweniet weer mens worden?

Gijs Scholten van Aschat werd bekend door zijn rollen in het theater, televisie en op het witte doek. Na Het sleutelkruid is dit het tweede luisterboek van Paul Biegel dat hij voorleest. Gijs Scholten van Aschat heeft door zijn fijnzinnige manier van voorlezen en zijn diep warme zangstem dit luisterboek op bijna filmische manier gestalte gegeven. De meer dan 40 liedjes passen naadloos in de tekst zonder dat het verhaal onderbroken wordt. Zijn betoverende stem neemt je mee in dit prachtige verhaal van Paul Biegel.

Verhalenmuziek en liedjes: Floor Minnaert

De tuinen van Dorr is wellicht het mooiste Biegelverhaal aller tijden.

Winnaar van de esta luisterboek award 2011

Inhoud
De verloren stad
De poortwachter
Jarrik
De stenen stad
De zwarte vingerpas
De blinde tovenaar Aljassus
Een lied voor Jojo
Eipse
De wilde dans
De schaduwen
De oude toren
De droom van het standbeeld
De duizend kronieken
De donkere kamer
De val van Glop
De malle man
Mijnheer Dil
De zevende zomer
Het einde
De laatste overtocht

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 27 december 2013
ISBN 9789025773595
Taal Nederlands
Speelduur 4u 30m 23s
Bestandsgrootte 201 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Paul Biegel
Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod