Alice in Wonderland
Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland van Lewis Carroll is een rijk en nooit verouderend verhaal dat als geen ander de eigenschappen humor, fantasie en gezond verstand verenigt. Geschikt voor jong en oud!

Auteur

Lewis Carroll

Spreker

Jeroen Kramer

Speelduur

2 uur 31 min

€ 4,99

Beschrijving

In het wereldberoemde verhaal Alice in Wonderland van Lewis Carroll is de jonge Alice zich buiten aan het vervelen als er opeens een konijn langs komt rennen, dat de hele tijd roept: 'O wee, o wee, ik kom vast te laat.' Alice volgt het konijn en als het konijn in een hol verdwijnt, gaat ze het ook daar achterna. Zo komt ze terecht in Wonderland, waar ze de vreemdste avonturen beleeft.

Alice in Wonderland is een verhaal voor volwassenen en kinderen, een rijk en nooit verouderend verhaal dat als geen ander de eigenschappen humor, fantasie en gezond verstand verenigt. Deze niet te evenaren knappe vertaling van Alfred Kossman en C. Reedijk wordt op onnavolgbare wijze voorgelezen door Jeroen Kramer.

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

10 januari 2010

ISBN

9789461498106

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 31 min

Bestandsgrootte

110 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson) is geboren op 27 januari 1832 in het Engelse plaatsje Daresbury. Na zijn studie wiskunde begint hij met lesgeven op de school Christ Church. Zijn eerste publicaties in 1860 en 1861 zijn dan ook van een puur wiskundige aard. In 1856 raakt Dodgson bevriend met Henry Liddell. Henry heeft een vrouw en drie dochters. Dodge gaat vaak met deze drie dochters, Ina, Alice en Edith, picknicken. Hij vertelt dan leuke verhalen. De zevenjarige Alice Liddell moedigt hem aan om de verhalen op te schrijven. Dodgson doet dit en geeft het haar cadeau, compleet met door hem gemaakte illustraties. In 1865, onder het pseudoniem Lewis Carroll, publiceert hij het manuscript met als de titel De avonturen van Alice in Wonderland. Dit boek, over de fantasie en humor van kinderen, is onmiddellijk een succes en vanaf dit moment is de naam Lewis Carroll een fenomeen. Dodgson schrijft na zijn meesterwerk De avonturen van Alice in Wonderland nog andere boeken. Ondanks zijn succes blijft hij lesgeven op Christ Church. Op 14 januari 1898 overlijdt Charles Lutwidge Dodgson, zijn werk is dan over de hele wereld bekend.

Meer auteur Lewis Carroll Bekijk alles

Engels Alice's Adventures in Wonderland
€ 5,99
Alice in Wonderland (hoorspel)
€ 3,99
Engels B.J. Harrison Reads Through the Looking-Glass
€ 8,99
Engels B.J. Harrison Reads Alice in Wonderland
€ 8,99

Meer spreker Jeroen Kramer Bekijk alles

Aanbieding De violist van Birkenau
5.0

De violist van Birkenau

Mike van Hoecke

€ 7,99 € 3,99
Moordweekend

Moordweekend

David Ellis, James Patterson

€ 14,99
Skip en de konijnendief

Skip en de konijnendief

Anna Woltz, Lars Deltrap

€ 8,99
Spervuur

Spervuur

Lee Child

€ 14,99