In de greep van een loverboy
In de greep van een loverboy

In de greep van een loverboy

Kwam het door Mirna’s vader of door haar moeder die er een geheim leven op nahield en zelfmoord pleegde? Beleef deze thriller nu als hoorspel.

€ 14,95

Beschrijving

Kwam het door Mirna’s vader of door haar moeder die er een geheim leven op nahield en zelfmoord pleegde? In ieder geval belandde de introverte puber in een wereld van schijnbare vrienden die haar offerden. Onder invloed van drugs en drank was ze overgeleverd aan gewetenloze loverboys. Heeft ze in die hel een uitweg weten te vinden?

In de greep van een loverboy is een hoorspel opgenomen met meerdere stemmen en geluidseffecten.

Cast
Mirna: Joosje Hoogeweij
Verona: Frederique van Nooten
Ando: Brain Haker
Melchior: Nicolas Pels
Janike: Natasja Schouwenaar
Gerik: Adrie Blankestijn
Botter: Bert Poelwijk
Mario: Karel van Broekhoven
Vader Mirna: Vincent Vos
Vader Verona: Robin van Brummelen
Chef Politie: Erna de Ritter
Verteller: Ernst Pels

Directeur: Marius Del Grosso
Dikke dame: Pascal van Broekhoven
Peter: Jort ten Hoor
Jeugdzorg 1: Marianne Bakkers
Jeugdzorg 2: Michel van der Burg
Agent 1: Yvo Maatman
Agent 2: Henk Mulder
Moeder Verona: Sonja Dieperink
Dokter ziekenhuis: Joske Rousky
Hockeytrainer: Piet Bestebroer
Meisje 1: Victoria Pels
Meisje 2: Veerle van Broekhoven
Mijnheer: Flip Glas
Chauffeur: Folkert Wesseling
Klant: Jan de Vries
Crimineel: Piet van Aar
Ouder Man: Hendrik Mulder
Andere Jongen: Bjorn van Dijk
Moeder: Jantsje Loots
Verpleegster ziekenhuis: Deborah Meerwijk
Verpleegster 2: Hendrikje Doornbos

Details

Imprint

ClusterEffect

Uitgever

ClusterEffect - LuisterEffect

Publicatiedatum

7 november 2013

ISBN

9789462171152

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 40 min

Bestandsgrootte

202 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Ernst Pels richtte, samen met oudere leerlingen de jeugdtheaterschool MIRAKEL en aansluitend BOEMERANG op. Dit werden al snel de grootste in het land. Door radio en televisie (Stuif 's in bij de AVRO, kinderen voor kinderen bij de VARA, Tineke bij VERONICA en regelmatig de NCRV-radio) kregen deze scholen landelijke bekendheid. Ook werkte hij soms mee als radioverslaggever/regisseur bij culturele programma's voor de omroep en was betrokken bij de oprichting van locale televisie in Amersfoort.

Het idee voor het maken van jeugdtheater begon al op jonge leeftijd. Ernst speelde mee in het orkest van de bekende musical Anateveka in theater Carré (met o.a. Lex Goudsmit, Carry Tefsen en Jenny Arian). De professionele Amerikaanse werkwijze en zijn theaterwerk inspireerde hem om zelf kindermusicals te schrijven. Eerst voor de muziek en theaterscholen, daarna voor het onderwijs (via o.a. uitgeverij Vink).

Tijdens de beroemde theater- en muziekkampen had Ernst een andere rol dan zijn gebruikelijke directeurstaak. Hij moest iedere avond een spookverhaal bedenken en vertellen. Hij griezelt er nog zelf van...

Intussen gaf hij pedagogische schoolconcerten voor de overheid en reisde naar scholen in heel Nederland. Het was hard werken, want de avonden speelde hij in de theaters met in het combo van Henk de Jonge (o.a. Robert Long, Jenny Arian, Carry Tevsen). Jammer dat beide scholen na zijn vertrek niet als een uniek instituut zijn blijven voortbestaan.

Helaas moest Ernst het wat rustiger aan doen. Op advies van zijn artsen vertrok hij met zijn vrouw Hendrikje naar Frankrijk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Met zijn vrouw, een kokkin en oproepdocenten van zijn laatste school, organiseerde hij in zijn accommodatie creatieve werkweken voor Nederlandse en Belgische scholen. Duizende leerlingen maakten daar met veel enthousiasme binnen een week een speelfilm of videoclip. Dat de resultaten vaak verbluffend waren, bleek uit de aandacht van SBS-6. Ook deze stichting groeide beiden het wel goed vonden gezien hun leeftijd. Een succes waren weer zijn spookverhalen op de slaapzalen. De leraren waren daar niet altijd blij mee, want daarna spookte het nog de hele nacht door...