Wees onzichtbaar
Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een warm en ontroerend familieverhaal. Winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Boekhandelsprijs 2018 en het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com.

Auteur

Murat Isik

Spreker

Job Cohen

Speelduur

18 uur 7 min

€ 15,99

Beschrijving

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Details

Imprint

Storytel Publishing NL

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands NL B.V.

Publicatiedatum

3 juni 2018

ISBN

9789462537743

Taal

Nederlands

Speelduur

18 uur 7 min

Bestandsgrootte

1493 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Murat Isik Bekijk alles

€ 22,99
Mijn moeders strijd

Mijn moeders strijd

Murat Isik

€ 12,99
Verloren grond

Verloren grond

Murat Isik

€ 14,99

Meer spreker Job Cohen Bekijk alles

De kampschilders

De kampschilders

Jan Brokken

€ 13,99
Door hun ogen

Door hun ogen

Frits Barend, Jessica Durlacher

€ 12,99
Johan de Witt - Een verwende prins
€ 3,99
Hugo de Groot - De ontsnapping van Hugo de Groot
€ 3,99