Luistervoorbeeld

De inwijding

Auteur Tess Franke
Voorlezer Irma Hartog
Speelduur 7u 56m 7s
€ 14,95

Beschrijving

Jonge advocate (in kwade zaken) raakt verstrikt in een haast onontwarbaar web van persoonlijke en professionele problemen. Een Hollandse heldin met hartstocht en rechtvaardigheidsgevoel. Femke Wolzak is een zelfbewuste vrouw van 26. Ze woont met haar vriend Roel in een appartement in Amsterdam-Oost. Als junior bij het kantoor van Thans, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg heeft Femke veel te maken met zware criminelen, en met hun morele opvattingen. Dat gaat goed zolang ze professioneel en afstandelijk blijft. Maar dat doet ze niet.

Als Hermanna, de vrouw van een Amsterdamse gangster, zich bij haar meldt met echtscheidingsplannen, slaat ze alle professionele raad in de wind, laat haar zorginstinct spreken en onderhandelt tussen de huwelijkspartners tot er een overeenkomst ligt. Hard maar rechtvaardig en met voldoende borg (een belastende verklaring in de kluis) om de vrouw een goede aftocht te bezorgen. Desondanks wordt Hermanna vermoord aangetroffen voor Femkes huis.

Tess Franke is juriste. Ze is getrouwd met een studiegenoot die als advocaat optrad in enkele geruchtmakende zaken. Enkele jaren geleden is ze met haar man en twee dochters naar de VS verhuisd. Een min of meer gedwongen verhuizing: na een serieuze bedreiging als gevolg van verwikkelingen in het werk van haar man werden ze 'onlokaliseerbaar' gemaakt. In de VS maakte Franke kennis met de boeken van Isabel Allende en Sara Paretsky en besloot ze zelf te gaan schrijven, uit heimwee naar Amsterdam. Ze hoopt ooit met haar gezin in levenden lijve terug te kunnen. De inwijding, haar thrillerdebuut, is niet op ware feiten gebaseerd.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 27 oktober 2014
ISBN 9789462550353
Taal Nederlands
Speelduur 7u 56m 7s
Bestandsgrootte 436 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Tess Franke
Tess Franke

Tess Franke (1970) debuteerde in 2006 met De inwijding, het eerste deel van een reeks misdaadromans over de Amsterdamse strafrechtadvocate Femke Wolzak. De inwijding verscheen ook in Duitse vertaling. De beproeving is het tweede deel in de reeks.

Achter Tess Franke gaat ‘letterkundige duizendpoot’ Gert Jan de Vries (1963) schuil. Hij schreef onder andere Ik heb geen verstand van poëzie (over uitgever Geert van Oorschot) en Gedroomd wielrennen (over Leontien van Moorsel). Hij is samensteller (met Ilja Leonard Pfeijffer) van De canon van de Europese poëzie. 500 gedichten die iedereen gelezen moet hebben. Inmiddels heeft De Vries als Tess Franke vier thrillers op zijn naam, alle met juriste Femke Wolzak in de hoofdrol. Naast Maskerade zijn dat De inwijding, De beproeving en De bezieling.

Toon aanbod