Luistervoorbeeld

Nobel was hij

Auteur Frank de Zanger
Voorlezer Peter van Eerdenburg
Speelduur 4u 35m 53s
€ 14,95

Beschrijving

Nobel was hij is een spannende roman en de eerste Nederlandstalige eco-thriller.

Een Nederlandse Nobelprijswinnaar, de hoogaangeschreven natuurkundige en milieu-activist Prof. Dr. Joost Veldman, doet een onverwachte stap. In het ‘Nobelhuis’ in Stockholm weten ze met het gedrag van de kersverse, jonge Nobelprijswinnaar geen raad. Hij wordt als een dissident beschouwd en Veldman keert de wetenschappelijke wereld de rug toe.

De stap die Joost Veldman heeft genomen was weloverwogen. Sindsdien leeft hij in Zuid-Frankrijk een zorgeloos bestaan. Door sommigen, en zeker door de roddelpers, wordt hij beschreven als een playboy. Joost Veldman heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van energie-opslag en halfgeleiders. Hij zou de ideale persoon zijn om de ontwikkeling van de zonnecel zo’n sprong voorwaarts te geven dat zonne-energie – bij uitstek de technologie voor de opwekking van schone energie – op korte termijn zou kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. De wereld, die lijdt onder het broeikaseffect, heeft het harder nodig dan ooit, maar … voor Veldman hoeft het allemaal niet meer.

Een Engelse journaliste wil hem aan de tand voelen in een interview, maar door een aantal gebeurtenissen loopt het allemaal anders dan zij verwacht. Gebeurtenissen, waardoor de lezer kennis maakt met krachten waarvan de meesten onder ons geen weet hebben.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 2 januari 2013
ISBN 9789491592331
Taal Nederlands
Speelduur 4u 35m 53s
Bestandsgrootte 253 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Frank de Zanger
Frank de Zanger

Frank de Zanger combineert zijn werk als consultant met het schrijverschap. Dit brengt hem als adviseur in alle uithoeken van de wereld. Hij heeft inmiddels in 26 landen gewerkt, niet meegerekend de landen die hij aandeed toen hij als Environmental Officer op de cruiseschepen van de Holland America Line voer. Wat betreft studie kon hij kiezen voor zowel de ‘talen-kant’ als de ‘exacte-kant’. Zelfs heeft hij een artistieke opleiding overwogen. Hij koos voor de ‘exacte-kant’ en ging fysische geografie studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Toch bleef de ‘talen-kant’ trekken. Hij begon aan zijn eerste manuscript in zijn studietijd en aan het eind van zijn studie volgde hij een postdoctorale cursus Wetenschapsjournalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap in Amsterdam. Daaruit volgde enkele artikelen voor kranten en tijdschriften. De korte verhalen kwamen als vanzelf. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn vele en verre reizen als water- en milieuadviseur in vaak exotische delen van de wereld.

Na de korte verhalen volgden romans, die enerzijds zijn geënt op plaatsen waar de schrijver heeft gewerkt en anderzijds op onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals: houding ten opzichte van werk, kunst, romantiek, religie, milieu/zonne-energie, de onafhankelijkheid die mensen zoeken, en persoonlijk initiatief.

Toon aanbod