Luistervoorbeeld

De Ring

Een novelle
Auteur Frank de Zanger
Voorlezer Peter van Eerdenburg
Speelduur 2u 14m 42s
€ 9,95

Beschrijving

De novelle De Ring is een pakkend en romantisch verhaal over Yara en haar dochtertje Sasha. Yara is een jonge Russische vrouw, die als call girl werkt in St. Petersburg om de eindjes aan elkaar te knopen. Een buitenlandse architect duikt op in haar leven en maakt dat nog gecompliceerder dan het al is. Zij krijgt een geschenk dat haar leven op zijn kop zet en het een totaal andere wending geeft. Een ring speelt in het geheel een grote rol – een ring als symbool voor vriendschap, geluk, vertrouwen, en persoonlijk initiatief.

De Ring speelt in het decor van St. Petersburg, de oude tsarenstad met zijn paleizen, kanalen en boulevards, met zijn trotse inwoners, maar ook met zijn verborgen armoede.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 25 maart 2013
ISBN 9789491592621
Taal Nederlands
Speelduur 2u 14m 42s
Bestandsgrootte 123 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Frank de Zanger
Frank de Zanger

Frank de Zanger combineert zijn werk als consultant met het schrijverschap. Dit brengt hem als adviseur in alle uithoeken van de wereld. Hij heeft inmiddels in 26 landen gewerkt, niet meegerekend de landen die hij aandeed toen hij als Environmental Officer op de cruiseschepen van de Holland America Line voer. Wat betreft studie kon hij kiezen voor zowel de ‘talen-kant’ als de ‘exacte-kant’. Zelfs heeft hij een artistieke opleiding overwogen. Hij koos voor de ‘exacte-kant’ en ging fysische geografie studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Toch bleef de ‘talen-kant’ trekken. Hij begon aan zijn eerste manuscript in zijn studietijd en aan het eind van zijn studie volgde hij een postdoctorale cursus Wetenschapsjournalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap in Amsterdam. Daaruit volgde enkele artikelen voor kranten en tijdschriften. De korte verhalen kwamen als vanzelf. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn vele en verre reizen als water- en milieuadviseur in vaak exotische delen van de wereld.

Na de korte verhalen volgden romans, die enerzijds zijn geënt op plaatsen waar de schrijver heeft gewerkt en anderzijds op onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals: houding ten opzichte van werk, kunst, romantiek, religie, milieu/zonne-energie, de onafhankelijkheid die mensen zoeken, en persoonlijk initiatief.

Toon aanbod