Luistervoorbeeld

Er was eens een prins en die wou een prinses

Tien sprookjes op rijm
Auteur Martine Bijl, Gebroeders Grimm, Charles Perrault, Hans Christian Andersen
Voorlezer Martine Bijl
Speelduur 52m 1s
€ 7,99

Beschrijving

Er was eens een prins en die wou een prinses bevat tien klassieke sprookjes in een sprankelend nieuw jasje met rijmende teksten van Martine Bijl. Zij weet als geen ander het drama én de humor van deze sprookjes weet te verwoorden. Een luisterboek om eindeloos van te genieten, voorgelezen door Martine Bijl zelf.

Dat Martine Bijl van vele markten thuis is, was bij veel volwassenen al bekend. Maar nu kunnen ook kinderen kennis met haar maken. Martine Bijl heeft met haar virtuoze dichtkunst en humor tien traditionele sprookjes op rijm gezet. Omslagontwerp: Noëlle Smit.

Inhoud
1. De prinses op de erwt
2. De wolf en de zeven geitjes
3. De nachtegaal
4. Het lelijke eendje
5. De gouden bal
6. De nieuwe kleren van de keizer
7. De gelaarsde kat
8. De zeven raven
9. De tol en de bal
10. De elfenheuvel

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 9 oktober 2015
ISBN 9789025761813
Taal Nederlands
Speelduur 52m 1s
Bestandsgrootte 71 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Martine Bijl
Martine Bijl

Martine Bijl (1948-2019) was een Nederlandse zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière. Bijl acteerde, presenteerde, zong, schreef, vertaalde musicals en televisiecomedy's, was veelvuldig te zien in tv-programma's en trad op in theater met haar personalityshows. Ook was ze producer van een serie grammofoonplaten met verhalen van Walt Disney.

Tot september 2013 trad zij 27 jaar lang op in televisiereclames van Hak. In die jaren was zij in meer dan veertig spotjes te zien.

Ze werd in 1965 als zangeres ontdekt door Willem Duys, terwijl ze nog op het gymnasium zat. In november 1965 maakte Martine haar tv-debuut in Cabaretkroniek. Ze had vroege hits met De makelaar van Schagen en Bloemendaalse bos die ze opnam bij het pionierende label Durlaphone. Ze maakte deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Knokke-festival van 1966. In 1977 bereikte ze de dertiende plaats in de Nationale Hitparade met Het Limburgs Klaaglied.

In 1979 was Martine Bijl zelf onderwerp van een lied, Martine van de Belgische zanger Louis Neefs.

Ze schreef en publiceerde een aantal boeken, waaronder Elfje Twaalfje (1969, inclusief grammofoonplaat met muziek van Henk van der Molen), het vervolg Elfje Twaalfje En Het Lentepenseel. Samen met Anton Pieck werkte Bijl aan het boek Sprookjes Van De Efteling, dat in 1974 verscheen, een jaar later gevolgd door een boek met bewerkingen van de sprookjes van Hans Christian Andersen. Naar aanleiding daarvan bracht de zangeres in 1975 het album Martine Bijl Zingt Andersen uit, met tien composities van Henk van der Molen en arrangementen van Tony Nolte. In de latere decennia verschenen meerdere sprookjesboeken van Martine Bijl.

Bijls toneelstuk Walters Hemel, geregisseerd door Berend Boudewijn, ging in januari 1996 in première. De wrange komedie gaat over een werkende vrouw (gespeeld door Ingeborg Elzevier) die ook nog een huishouden moet runnen, met een mislukt schrijver als man en een gehandicapt kind.

Vanaf 2013 presenteerde Bijl bij Omroep MAX het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. In 2016 verscheen Hindergroen, autobiografische stukken over wat haar liefde heeft en wat haar hindert. Tijdens het derde seizoen van Heel Holland Bakt kreeg ze een hersenbloeding en stopte ze haar medewerking aan televisieprogramma's. In november 2018 verscheen Rinkeldekink, haar boek over de hersenbloeding die zij in 2015 kreeg. Op 30 mei 2019 overleed ze aan de gevolgen van deze hersenbloeding.

Toon aanbod