Beschrijving

Op dit luisterboek staan bewerkingen van vijf bekende sprookjes. Bekende namen hebben hun stem geleend aan de hoorspelen, waaronder Aart Staartjes, Marga van Arnhem, Ko van Dijk en Pieter Lutz.

Daarnaast zijn er vijf vrolijke kinderliedjes en medleys, gezongen door het grote kinderkoor 'De Zonnepitten' o.l.v. Gonnie Goossens en begeleid door het ensemble Gerry Roberto en 'De Madeliefjes' o.l.v. Lia Ligthart.

Inhoud
1. Doornroosje
2. Schipper mag ik overvaren (medley)
3. De ezel en het everzwijn
4. Draai de wieletjes nog eens om
5. De feeën
6. Joepie Joepie (medley)
7. De sterke Hans
8. Mooi Ietje Fietje (medley)
9. Klaas Vaak
10. Tussen Keulen en Parijs

Details

UitgeverDisky Communications Europe B.V.
Publicatiedatum 29 november 2013
ISBN 9789077102541
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 47m 35s
Bestandsgrootte 56 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Charles Perrault

Charles Perrault (1628-1703) was een Frans schrijver, bekend vanwege zijn sprookjes. Perrault werd geboren in Parijs uit een rijke familie, hij studeerde rechten, en begon een carrière als ambtenaar. Hij was lid van de Académie française, en een belangrijk intellectueel.

In 1697 publiceerde hij zijn bekendste werk, Histoires ou contes du temps passé, avec des moralités: Contes de ma mère l'Oye. Het is een verzameling volksverhalen en sprookjes. Het werd een internationaal beroemd boek onder zijn ondertitel, en de verhalen zijn bekend als Sprookjes van Moeder de Gans. Meteen was een nieuw literair genre geboren: het sprookje.

Bekende sprookjes uit de verzameling van Perrault zijn Assepoester, Blauwbaard, De Schone Slaapster in het bos, De gelaarsde kat, Kleinduimpje en Roodkapje. Dit laatste sprookje kreeg na de bewerking van de gebroeders Grimm een happy end mee.

Toon aanbod