Luistervoorbeeld

De Zilveren Strop 2021 - De winnende verhalen

Auteur Noortje Henrichs, Jorrit de Klerk, Hugo Luijten, Alexander Colin, Gillian King
Spreker Dafne Holtland, Kevin Hassing, Karin Douma, Inge Ipenburg, Ad Knippels
Speelduur 3u 38m 58s
€ 5,99

Beschrijving

Een politieonderhandelaar haast zich als een bezetene naar het vliegveld om te proberen een ramp te voorkomen. Een urban explorer verkent - tegen beter weten - in haar eentje een verlaten ziekenhuis in Polen. Een strafpleiter moet een mysterieus pakket afleveren om zijn vrouw en dochter te redden. Een jongen met een obsessie kiest zijn ultieme slachtoffer. En de eigenares van een kledingzaak is vastbesloten haar winkel tegen relschoppers te beschermen.

Deze vijf verhalen hebben niet zoveel met elkaar gemeen. Behalve dat ze bloedstollend spannend zijn. En dat ze geselecteerd werden uit tientallen inzendingen als finalisten van de Zilveren Strop 2021. Ontdek het zelf!

"Achter zich hoorde ze het gerommel van het haastig vertrekkende team. Gepiep van gummizolen op linoleum en gedempte stemmen, alsof ze bang waren dat door te hard praten de bom afging. Sylvie hield haar hoofd schuin om te horen of de geluiden verstomden. Als een ver onweer ebden ze weg. Stilte. Nu was ze helemaal alleen in dit van God verlaten vliegveld..."De Zilveren Strop is een schrijfwedstrijd voor spannende korte verhalen, georganiseerd door Hebban en de Gouden Strop. Deze serie bestaat uit de top 5 van de 162 inzendingen. Één verhaal werd gediskwalificeerd, de overgebleven 161 verhalen werden beoordeeld door 55 voorselecteurs, samengesteld uit enthousiaste lezers en kenners van de spannende genres.

De eindjury bestond uit Corine Hartman (juryvoorzitter), Peter Römer, Isa Maron en Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban.nl).

Ontdek zelf de spannendste korte verhalen van 2021!

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 13 september 2021
ISBN 9788728019733
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 38m 58s
Bestandsgrootte 152 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.